Poedercoaten

Poedercoating is de duurzame manier van verf aanbrengen

Poedercoaten is het duurzame alternatief voor natlakken van materialen. Het is een elektrostatisch verfproces dat door haar mechanische en corrosiewerende eigenschappen zeer duurzaam is en bovendien geen oplosmiddelen bevat. Doordat we in eigen huis stralen is het proces van voorbehandeling tot gelakt product uiterst effectief.

Effectief
De voorbehandeling gebeurt bij ons voornamelijk door het stralen van de metalen. De walshuid en roestvorming op metalen wordt hierdoor verwijderd. Vervolgens wordt d.m.v. perslucht een negatief geladen poeder op een positief geladen product aangebracht. Door deze positieve lading blijft het poeder kleven op het object, welke vervolgens in een oven wordt verhit tot zo’n 200° C. Hierdoor begint de poeder te vloeien om vervolgens uit te harden. Doordat het elektrostatisch geladen is kan de lak ook op plekken komen die normaal gesproken moeilijk te bereiken zijn.

Milieuvriendelijk
Poedercoaten is een milieuvriendelijke methode die – in combinatie met de juiste voorbehandeling – resulteert in een zeer robuust systeem met uitstekende mechanische en corrosie werende eigenschappen. Dankzij het terugwinsysteem (poeder dat niet op het product terecht komt, wordt hergebruikt) wordt een rendement van maar liefst 95% gerealiseerd. Bovendien resulteert dit in een minimale hoeveelheid afval en belasting voor het milieu door de terugwinning van de verfpoeder.

Duurzaam
Poedercoating zorgt voor een perfecte en duurzame deklaag en garandeert de beste profiel- en kantdekking en komt tevens op de lastige diepe delen door z’n elektrostatische lading.  Poedercoating is elastisch, slijt-, slag- en stootvast, goed bestand tegen chemische belasting en uitermate geschikt voor plaatsen met een verhoogde kans op beschadigingen zoals trapportalen, openbare ruimten, hekwerken, lichtmasten. Met name in de industriële sector wordt poedercoating steeds vaker toegepast, maar ook in de agrarische sector en bv. de vliegtuigindustrie komt het steeds vaker voor.

Veelzijdig & snelle levertijd
Poedercoating is ook bijna in alle gewenste kleuren glansgraden en structuren te verkrijgen en door z’n snelle verwerkingsproces waarbij korte levertijden haalbaar zijn een echte meerwaarde voor onze wensen van onze klanten. Onze verwarmingsoven met een afmeting van 6 x 3 x 2,5 mtr. biedt bovendien vele mogelijkheden van klein tot groot materiaal. Het poedercoatproces is uitermate geschikt om snel te kunnen leveren. Iets waar u als klant van kunt profiteren. Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Offerte op maat aanvragen?
Op werkdagen reageren we altijd binnen 24 uur!