Stralen

De milieuvriendelijke manier van voorbehandelen.


In onze straalcabine behandelen wij o.a. glas, metaal, natuursteen, kunsstof en hout.  Door met grit te stralen kun je objecten reinigen en de structuur van materialen licht of juist fors veranderen. Bij het reinigen worden alle deklagen zoals walshuid, roest en verfresten van de betreffende materialen verwijderd. Stralen is een milieuvriendelijke manier van voorbehandeling voor behandeling van het product; poedercoaten.

 

Milieuvriendelijk

Snelle levertijden

 

Milieuvriendelijk
De milieuvriendelijke manier van voorbehandelen of bewerken van materialen. Het stralen gebeurt onder hoge druk met het straalmiddel Speedblasd wat een natuurproduct is afkomstig van de stranden uit India. Doordat dit een milieuvriendelijk product is kunnen bijna alle materialen hiermee behandelt worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn alle soorten metalen variërend van complete opleggers containers of walsen, plaatmaterialen velgen maar ook oldtimer onderdelen en complete carrosserieën worden op een perfecte manier gestraald of voorbehandeld.

Straalcabine
In onze straalcabine met een afmeting van 20 meter lengte 5 meter hoogte en breedte zijn we in staat om de grootste objecten te stralen maar ook kleine delen of materialen zijn geen probleem. Hierbij hebben we de mogelijkheid om de druk te reduceren en dus met een druk van 1 tot 8 bar kunnen stralen. Zodoende kunnen we ook stralen in natuursteen, glas maar ook meubels zowel oud als nieuw kunnen behandeld worden.  Voor ons als lakverwerker is stralen veelal de pperfecte manier van voorbehandelen van producten die nadien gepoedercoat of natgelakt dienen te worden.Ook voorbehandeling van materialen die nadien worden voorzien van een PU laag zoals walsen en boeien e.d. voor de food of offshore sector behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden. Het ontroesten van oude materialen of verwijderen van oude laklagen is vaak een meer dan lastig karwei maar d.m.v. stralen is dit een eenvoudige werkwijze waarbij nadien door onze spuit en poedercoatafdeling een goede verdere behandeling mogelijk is.

Neem contact op over stralen